RAVEL 54

 

Van Links naar Rechts: Adjudant Ronald Cosman, Jeugdprins Lesley I, Prins Ravel LIV, Adjudant Mick, Adjudant Fred van Elst


Meest gestelde vragen over de hofhouding
 

Waarom heten alle prinsen 'Ravel'?
De Prins draagt de naam Ravel, afgeleid van het Naardense Ravelijn, gevolgd door een rangtelwoord. Prins Ravel I (Red Saaltink) heeft gezegd: “Wat is een schoner naam voor een Naardense carnavalsprins dan een naam die afgeleid wordt van het Ravelijntje? Een door zacht kabbelend water omringt stukje Naarden. Een bescheiden oord weliswaar, maar vol beloftes en romantiek”.


Waar dient de prins over te beschikken?
Het aanstellen van Prins Ravel voor het nieuwe seizoen is een taak apart. Prins Ravel dient over diverse eigenschappen te bezitten, hij moet naast gezellig namelijk zelfverzekerd zijn en een vlotte babbel hebben. Tevens moet zijne ‘Doorluchtige Hoogheid’ ook nog over charisma en uitstraling beschikken. 

Hoe lang ben je prins?
Na één seizoen treedt de prins weer af. Alle afgetreden Prinsen worden aan het begin van het nieuwe seizoen in het Prinsenconvent opgenomen en moeten een eed afleggen bij Don Frederik de Toledo. Hierna krijgt hij als prins van de sociëteit een steek, een insigne en cummerband. De ex-Prinsen komen 2 maal per jaar bij elkaar voor een bijeenkomst of ontmoeting.

Wat is de Raad van Elf?
Prins Ravel staat er gedurende het seizoen niet alleen voor. Naast de directe hulp van de zorgvuldig uitgekozen Adjudanten is er namelijk de Raad van Elf. Binnen de raad bestaan weer diverse functies, waaronder: President, Raadsheer (ook wel eens Adjudant genoemd) Thesaurier, Oppergardist, Protocollist, Poortwachter, Ordebewaarders en Ceremoniarissen.

Hoe herken je iemand van de Raad van Elf?
Als kleding voor de Raad van Elf is gekozen het rokkostuum. Onder de rokjas zit een sjerp in de kleuren geelzwart. De carnavalsmuts heeft de kleuren blauwwit en is volledig met goud geborduurd. Deze carnavalsmuts (ook wel steek genoemd) is bovendien voorzien van een fazantenveer van circa 99 cm lang. Ieder jaar worden de leden van de Raad van Elf voorzien van een raadsteken.